به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، به رغم تعهدات متعدد جهانی به منظور مقابله با مقادیر قابل توجهی از زبالههای پلاستیکی که محیط زیست سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده، رشد تولید زبالههای پلاستیکی از تلاشهای صورت گرفته برای کاهش آن فراتر رفته است.
همچنین محققان در این بررسی تاکید کردند در صورتی که دولتها تنها به دستورالعملهای موجود اکتفا کنند تولید سالانه این زبالهها در مسیر افزایشی قرار میگیرد و تا سال ۲۰۳۰ بیش از شش برابر بیشتر میشود.
تحلیل جهانی حجم پلاستیکهای تولید شده که کره زمین را آلوده میکند اهداف و روشهایی را ارزیابی میکند که ما را قادر میسازد تا به کاهش جهانی زبالههای پلاستیکی دست پیدا کنیم. در حال حاضر برآوردها حاکی از آن است که هر سال حدود هشت میلیون تن زباله پلاستیکی وارد اقیانوسها، دریاچهها و رودخانههای جهان میشود.
هرچند مدلهای ریاضی جدید حاکی از آن است تا سال ۲۰۳۰ میزان سالانه زبالههای پلاستیکی ۱۷۳ کشور به ۵۳ میلیون تن افزایش پیدا میکند.
همچنین این مطالعه سناریوهای آتی برای تحقق کاهش جهانی زبالههای پلاستیکی به کمتر از هشت میلیون تن تا سال ۲۰۳۰ با استفاده از استراتژهای موجود از جمله کاهش زباله پلاستیکی، بهبود مدیریت پسماند و پاکسازی محیط زیست را مدلسازی کرده است.
به گزارش گاردین، در این مطالعه آمده است: به منظور تحقق این هدف لازم است زبالههای پلاستیکی حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کند و مدیریت پسماند پلاستیکی در کشورهای کم درآمد از شش به ۶۰ درصد افزایش پیدا کند. همچنین پاکسازی ۴۰ درصد از زبالههای تولیدی در سال ضروری است.
نظر شما